θεραπεια σπονδυλων OPTIONS

θεραπεια σπονδυλων Options

θεραπεια σπονδυλων Options

Blog Article

Αυχενικό Σύνδρομο – Αίτια Από Μεσοσπονδύλιους Δίσκους

Ποια η σχέση της φυσιοθεραπείας με την ιατρική επιστήμη;

Αυτά τα συμπτώματα είναι αιτία για να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας.

Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ασπιρίνη μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν διαταραχές στην ούρηση. Αν ο πόνος γίνει ιδιαίτερα έντονος και η μυική αδυναμία προχωρήσει, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικό περιορισμό της κινητικότητας του ασθενούς, όμως αυτή είναι μια κατάσταση προοδευτική, δηλαδή επισυμβαίνει αργά.

Η φυσικοθεραπεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας για το αυχενικό σύνδρομο και ανακουφίζει πολύ από τον πόνο τον ασθενή. Η φυσικοθεραπεία μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μόλις παρέλθει η οξεία φάση του έντονου πόνου.

Πριν ένα μήνα έσπασα το πόδι μου, όμως φοβάμαι να το πατήσω κανονικά. Τι μπορώ να κάνω;

Αλλαγές στην στάση του σώματος: Άτομα με σπονδυλική στένωση μπορεί να διαπιστώσουν ότι το λύγισμα της σπονδυλικής more info στήλης με κλίση προς τα εμπρός κατά το περπάτημα ανακουφίζει από αυτά τα συμπτώματα. Αν είναι κάποιος ξαπλωμένος με τα γόνατα προς το στήθος, μπορεί επίσης να αισθανθεί κάποια ανακούφιση.

Οι μύες συχνά κατηγορούνται για τον πόνο στον αυχένα, ειδικά στους νέους. Οι πολλές ώρες εργασίας παράλληλα με την κακή στάση σώματος – κατ’ επέκταση και του αυχένα – αποτελούν την απαρχή των σπασμών στους μύες της περιοχής.

Πόνος ή κράμπες όταν ο ασθενής στέκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα ή όταν περπατάει

Εάν τα συμπτώματά είναι πολύ ήπια ο γιατρός μπορεί να συστήσει παρακολούθηση. Έαν υπάρχει ανάγκη θεραπείας μπορεί να χρησιμοποιηθούν φάρμακα, φυσικοθεραπεία, ενέσεις στεροειδών κ.

Απο κει και πέρα, επεμβάσεις στην κατω κοιλιά όπως η ριζικη προστατεκτομή, μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα λόγω στερρών συμφύσεων, αλλά συνήθως το πρόβλημα αντιμετωπίζεται.

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (Βίντεο)

Οι αυχενικοί νάρθηκες και κηδεμόνες που υποστηρίζουν τον αυχένα, χωρίζονται σε μαλακούς και σκληρούς και σε γενικές γραμμές προσφέρουν μεγάλη σταθερότητα και καλά λειτουργικά αποτελέσματα.

Report this page